Zigeuners spelen op kerstmarkt…. – De Stentor

15 dec

Zigeuners spelen op kerstmarkt…. – De Stentor

donderdag 09 december 2010

NIJBROEK – Het plaatsje Nijbroek is vrijdag vanaf zes uur ’s avonds weer het decor van een nostalgische kerstmarkt.

Er is een optreden gepland van de blinde musicus Tjaco van der Weerd die het Knipscheer-orgel zal bespelen. Ook het zigeunertrio Béla geeft een optreden. Tevens zijn de klanken van de Veluwse Midwienterhoornbloazers uit Epe te horen.

Het dorpsplein van Nijbroek zal verlicht zijn. Bezoekers kunnen bij één van de vuurkorven genieten van een glas glühwein, de beker mogen ze daarna houden.

Om half zeven uur lopen kinderen met een lampionoptocht door het dorp. In de kleine zaal van dorpshuis De Arend is er voor de kinderen een knutselhoek.Rond half acht begint het muzikale gedeelte in de kerk. Vader Béla speelt cimbalom, zoon Philip de viool en neef Norbert is de pianist. Het zigeunertrio komt uit het Hongaars sprekende deel van Slowakije. Vaak reizen ze naar Nederland voor concerten om de hoge studiekosten van zoonlief te financieren. Ook is er een optreden van Tjaco van der Weerd, geboren in Sri Lanka, maar geadopteerd door een echtpaar uit Kampen. Tjaco is sinds zijn zevende volledig blind. Hij heeft een cd gemaakt en was al eens te zien in ‘Nederland zingt’. Het kleine orkest van Accordeonvereniging KNA uit Epe zal optreden en de samenzang begeleiden. De samenzang valt onder de leiding van bariton Zwier van der Weerd uit Oene.

In het dorpshuis is tot slot nog het ‘Rad van Fortuin’, met prijzen.

Bron: De Stentor Epe-Vaassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *