Tjaco van der Weerd wint Nationaal Improvisatieconcours Elburg

2 dec

Tjaco van der Weerd wint Nationaal Improvisatieconcours Elburg

Het derde nationaal improvisatieconcours in Elburg is zaterdag 28 november gewonnen door Tjaco van der Weerd (1990) uit Kampen voor wat betreft het onderdeel vrije improvisatie. Hans van Haeften (1986) uit Amersfoort won het onderdeel waarbij een koraalpartita moest worden geïmproviseerd.

Dat meldt Maarten Seijbel, medeorganisator van het concours, zaterdagavond.

De tweede prijs voor het onderdeel vrije improvisatie ging naar Gerard Verwey uit Ridderkerk. Evan Bogerd uit Hasselt won de derde prijs op dit onderdeel.

Aan het concours voor jonge organisten tot 35 jaar –amateur en professioneel– in de Grote of St.-Nicolaaskerk van Elburg deden vijf deelnemers mee. Zij moesten op het koororgel een koraalpartita improviseren en op het hoofdorgel een vrije improvisatie laten horen. Het thema voor de vrije improvisatie was van de hand organist Gert Oldenbeuving uit Zutphen.

De jury werd gevormd door de organisten Petra Veenswijk (Delft), Pieter Dirksen (Culemborg) en Peter Westerbrink (Noordbroek).

Het tweede nationaal improvisatieconcours in Elburg werd vorig jaar november gewonnen door Roeland de Reuver uit Capelle aan den IJssel.

Bron: refdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *