Online Verjaardagsconcert vanuit Bovenkerk Kampen

12 mrt

Online Verjaardagsconcert vanuit Bovenkerk Kampen

Organist en pianist Tjaco van der Weerd uit Kampen zal op woensdag 17 maart a.s. een online concert geven op het wereldberoemde Hinsz-orgel in de Bovenkerk van Kampen. Tjaco is een bijzonder talent. Hij heeft op jonge leeftijd zijn zicht verloren maar ontwikkelde zijn muzikaliteit desondanks. Inmiddels heeft Tjaco diverse nationale prijzen gewonnen voor zijn orgelspel en heeft hij een eigen lespraktijk voor orgel en piano.

Om zijn verjaardag te vieren nodigt Tjaco alle belangstellenden uit om zijn online concert bij te wonen. Dit zal op 17 maart om 20:00 uur zijn. Het concert is online te bekijken via het YouTube-kanaal van Tjaco of klik hier om naar het concert te gaan. Het zal ook mogelijk zijn om het concert op een later moment terug te kijken. Het programma bestaat voornamelijk uit muziek geschreven door mensen die Tjaco hebben geïnspireerd, waaronder zijn voormalige docenten. Ook zal hij eigen improvisaties uitvoeren.

Tijdens de avond zal Tjaco aandacht vragen voor SeeYou. SeeYou is dé nieuwe naam van Light for the World Nederland en zet zich sinds 1982 in voor mensen met een (visuele) beperking. Tjaco is ambassadeur van SeeYou omdat het werk hem nauw aan het hart ligt. Hij zal tijdens het concert in het speciaal aandacht vragen voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Zodat ook zij gezien worden.

Klik hier om alvast een voorproefje van het concert te bekijken.